OSTEOPATHIE SIMONE KOK

ik heb VIER JAAR BIJSCHOLING GEVOLGD EN BEN

gecertificeerd baby- en kinder osteopaat

Een baby die steeds huilt, een kind dat slecht slaapt, hoofdpijn heeft of onverklaarbare buikpijn: soms hebben kinderen klachten zonder dat er een aanwijsbare oorzaak voor is. Kinderen maken in korte tijd grote ontwikkelingen door. Meestal gaat dit goed, maar soms komt er een kink in de kabel. Dan kan een kind of baby wel wat hulp gebruiken om zich weer lekker in zijn vel te voelen.

Een osteopaat zoekt de oplossing van klachten in het versoepelen van vastzittend of gespannen lichaamsweefsel. Osteopathie werkt heel goed bij baby's en kinderen.

 

 

 

 

 

 

baby'sTijdens de bevalling worden grote krachten uitgeoefend op het lichaam van de baby. Complicaties tijdens de bevalling, het gebruik van een vacuümpomp of andere hulpmiddelen, kunnen bijvoorbeeld gevolgen hebben voor het welzijn van uw kind.De osteopaat kan op een zachte manier het lichaam van uw baby laten ontspannen en zijn natuurlijke bewegelijkheid teruggeven.Osteopaten behandelen onder andere baby's vanwege: slaapproblemen, langdurig huilen, problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, refluxklachten, keel-, neus-, en oor problemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

kinderenOok bij peuters en kinderen kunnen weefsels in het lichaam hun natuurlijke bewegelijkheid verliezen. Bijvoorbeeld na een val, ziekte of een blindedarm operatie.Osteopaten behandelen kinderen met onder meer: hoofdpijn, obstipatie, buikpijn, bedplassen, scoliose, keel-, neus-, en oor problemen, eczeem, motorische ontwikkelingsproblemen, hyperactiviteit.Vaak kan er met osteopathie een positief effect behaald worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

behandelingDe  behandeling wordt altijd op een zachte manier uitgevoerd. Er worden bij kinderen en baby's uiteraard geen pijnlijke of hardhandige handelingen verricht.Het kan helpen om bij het jonge kind speelgoed mee te nemen naar de afspraak. Een knuffel, een boekje of iets wat je kind heel erg leuk vindt en maar af en toe mag… Dit helpt om je kind op de behandelbank rustig te houden.Voor baby's is het het handig om een speen mee te nemen. Als een baby erg veel huilt, wordt er soms tijdens een voeding behandeld. Echter in bijna alle gevallen voelt een behandeling prettig aan voor het kind.