OSTEOPATHIE SIMONE KOK

werkwijze

 

De eerste keer dat u bij mij komt zal ik eerst inventariseren wat de klachten zijn en wat er in het verleden al aan gedaan is. Daarna volgt een uitgebreid onderzoek van de gewrichten, organen en de schedel. Ik focus me op het lichaam en op de energie banen. Hiermee kan ik ook inzicht geven in de emotionele aspecten van de klacht.

 

Komt u met uw kind? Dan zal ik veel aandacht besteden aan het op het gemak stellen van uw kind of baby. U kunt daar zelf ook bij helpen door favoriet speelgoed mee te nemen. U kunt uw kind vertellen dat de osteopaat aan zijn lichaam zal voelen, maar dat het geen pijn zal doen.

 

 

Behandeling

 

De behandeling duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Eerst worden uw klachten doorgesproken. U kunt een formulier downloaden onderaan deze pagina. Dit kunt u online invullen en e-mailen, of ingevuld en uitgeprint meenemen naar het eerste consult. Dit is vooral van belang als u een uitgebreide medische geschiedenis heeft.

 

Na het gesprek volgt een onderzoek en de behandeling. Een osteopaat is in staat om te herkennen welke weefsels in het lichaam minder bewegelijk zijn geworden. Bij de behandeling richt ik me op die delen die een klacht in het lichaam veroorzaken. Het kan zijn dat ik op een andere plek behandel dan de plek waar de klacht wordt waargenomen.

 

Tussen de behandelingen zit meestal minimaal twee weken of langer. Het lichaam heeft tijd nodig om zich na de behandeling in te stellen op de nieuwe situatie.

 

download intakeformulier volwassenen

 

download intakeformulier baby's en kinderen